26 aug. 2009

Superstitii...

Ce superstitii cunoasteti?

Eu stiu asa:

Sa nu dai sapunul din mana in mana ca te certi. La fel si cutitul/foarfeca. Nu cred asta, eu zic ca e fals.

Sa nu iti tai unghiile lunea. (sincer nu stiu de ce)

Sa nu dai bani din casa lunea. (Cica ai da toata saptamana, de parca nu tre sa cumperi si tu macar o paine in cursul saptamanii. Superstitie inventata si valabila doar la oameni avari.)

Capacul de la canal. (ai avea ghinion ziua aia daca calci pe un capac fara gauri/ cu nush cate gauri, daca nu sunt ovale si cateodata blestemul poate tine si toata viata. Vai si amar de ala care paseste gresit. Superstitia variaza probabil si in functie de cartier, nu neaprat de regiunea in care te afli. Eu sincer incerc sa evit canalele pt ca nu se stie niciodata cat de bine sunt prinse capacele.)

Cele cu vineri 13, data de 13 sunt deja fobii si se gasesc si la altii, nu numai la romani. Pe net se gaseste un numar de explicatii egal cu aparitia numarului 13 in calendar. Vinerea se dubleaza in numaratoare.

Pisica neagra. Asta e naspa mai ales daca iti taie calea perpendicular cu directia ta de mers. si simplul fapt ca o intalnesti poate fi fatal pentru acea zi. Cel mai bine te intorci in casa si dai vina pe o pisica sa nu mergi la scoala/serviciu. Intalnirea iti poate aduce un blestem care se propaga pe mai multe zile. Stai sa vezi ce fata or sa faca colegii cand or sa vada in fata lor un nebun. Se stie ca marinarii luau o pisica neagra cu ei ca sa ii fereasca de necazuri, lucru confirmat si de mine. Pe mine pisica neagra ma scapa de chestiile naspa ce urmeaza in ziua aia.

Scara sau trecutul pe sub scara, mai ales daca te trezesti ca o urci tu fiind intors la 180 de grade in plan orizontal. (Pentru cei care au lipsa de imaginatie avem un desen ajutator.)Acuma lasand glumele si sperand ca v-a placut modul de prezentare, hai sa incercam sa fim seriosi si sa scriem fiecare ce alte supertitii mai stie, nu neaparat de la noi.

Post scris si aici.