4 aug. 2009

Vecini

Intre timp ce astept sa imi creasca euro mai vorbeam cu Viper si am ajuns la concluzia ca eu ma cam plictisesc si am inceput sa dau cu copy/paste de pe softpedia.com, ceea ce nu imi sta in fire prea des, asa ca m-am hotarat sa scriu despre vecinii mei. O luam pe etaje. Blocul are 4, nu am lift, dar avem parcare pe care sa ne certam aproape zilnic. Nu eu. Cu mine nu se mai cearta nimeni de la episodul cu pasaricile, dar nu se stie niciodata. Cel putin nu am mai gasit locul ocupat de alte masini, ci doar de tomberoanele de gunoi, asa ca am luat alaltaieri niste vopsea din ala la tub, am iesit in fata blocului si am delimitat locul unde tre' sa stea tomberonu' si unde e masina noastra. Cu miscari pline de suferinta si agitand spreiul cu biluta aia din el am vopsit. Nu mi-a ajuns si pentru numar, dar ma duc si mai iau un tub, ca asta era si asa pe jumate gol.


Parter, pe diagonala cu mine: un vechi prieten din copilaria tatalui.

Parter, sub mine: o baba surda(audde doar ce vrea) si bolnava de diabet. Face ceapa prajita zilnic si mie imi vine mirosul de mancare in camera, bucataria ei fiind sub camera mea, ea avand garsoniera. Nu aude muzica data la maxim, sau cand o aude, nu aud eu bataile din calorifer. Are un firgider care cand porneste noaptea, zici ca a dat drumul la Cernobil.

Etaj 1, stanga: eu.

Etaj 1, dreapta: un nene cu care ne intelegem cel mai bine de pe toata scara. Nu am nimic de comentat despre el, doar ca uneori cand fumeaza imi vine fumul in camera.

Etaj 2, deasupra mea: aude, dar nu il deranjeaza. Bea de cade sub masa, intotdeauna sunt sunete suspecte de obiecte cazute pe jos. Cand eram mic i s-a spart damigeana cu vin si ne-a inundat casa. Cand am ami crescut, ne-a inundat casa. Acum cativa ani, ne-a inundat casa pana la sufragerie si bucatarie dupa ce renovasem. Noaptea se mai duce la baie si se bese. (sau isi sufla nasul)

Etaj 2, diagonala: Sta unu avocat, mare cacat ce e el. Se apuca sa isi care vechiturile din casa cu centura si cu manusi. Lame. De fiecare data cand parcheaza cineva e sa il loveasca, evita in ultimul moment. Nu ne salutam decat rar. Cel mai mult vorbesc cu tasu. Ii mai zicem si Pasarila sau tata ii zice Coila. De ce, nu stiu.

Etaj 3, deaspura mea: e unu care are 2 caini. nimic deosebit.

Etaj 3, diagonala: Popestii. Imposibil sa nu fie cineva in bloc cu numele de Popescu. Sotia si-a pierdut puradelul in piata. Daca nu eram eu cu bunica sa il anuntam pe sot, nu stiu ce se intampla. Parcheaza clandestin(locul nu e al lui, pt ca e masina de firma din cate stiu) si intotdeauna mai pe diagonala. Asculta Pink Floyd, dar asta nu il face cu nimic mai bun in ochii mei. Intr-o zi simt ca o sa ma cert cu el pe locul de parcare. Are codita si e lame. Fie-su (ciorica, cum ii zicem noi) are voce de pitigoi. Intotdeauna popestii au ceva de reparat, chiar si in momentul asta.

Etaj 4, deaspura mea: sta Cameluta. Pula. Parcheaza langa noi, nu am avut probleme cu ea, nici cu ma-sa, nici cu ta-su. Tasu taximetrist, deci bisnitar. Iti lua 200.000 pana la gara de nord, acum 4-5 ani.

Etaj 4, diagonala: sta pasarila, cu curu pe vece si imi zice ca abuzez de soneria lui. (nu e acelasi ca Coila) Ma pis pe el. Cred ca am terminat problemele legate de parcare. O singura data sa mai deschida gura si imi bag pula in ea. M-am intalnit cu sotia cand am fost odata la spotting, ne-am salutat, ea mi-a tinut usa. Nimic nu s-a intamplat.


Acuma, parcarea: Intotdeauna o gasim nu cum trebuie. Ba cu un tomberon pe ea, ba cu o masina pe ea. Stau si ma uit acuma dupa ei ca sa le fac circ.
Legat de baie: vecinu de alaturi cand se spala, zici ca da drumul la vana, zici ca pe teava ii curge Dunarea. Am citit undeva ca unii au vecini care se pisa seara in apa veceului cu jet, ca sa vada tot romanu ca inca are teava buna. Nu am vecini asa.
Bormasina, dalta si ciocanu' sunt men power tools aici. Se gaseste intotdeauna cineva, duminica, dupa ora 20 sa repare ceva. Acuma, de 3 zile se caca unii cu batut in pereti, nush ce cacat or rezolva, probabil nimic, pt ca se potolesc cateva zile si pe urma incep cu bormasina. Asteptam pana duminica sa vedem ce or face.

Ah, inainte de prietenul tatalui, statea unu chelios, dubios so toate cuvintele de genul care se termina in ios. (poate nu coios) In fiecare sambata dadea petrecere, iar cand vecina auzea mai bine suna politia. Venea aitilop si pleca. Dupa 5 minute, iara muzica. S-a mutat, era prea dubios, avea o sotie prea tanara ca sa ii fie sotie si prea batrana ca sa ii fie fiica. era ceva nasol la el si nu era chelia care o dadea cu ceara sa-i luceasca ca un bec.

Daca imi mai aduc aminte de ceva, va mai zic.