5 mar. 2014

Ce conteaza?

Sunt chestiile astea mici ceea ce conteaza. Detaliile care par nesemnificative. Detalii care fac UX-ul ceva mai placut, mai special, mai altfel, mai ingrijit. Detalii ce iti dau impresia ca cineva s-a ocupat de niste chestii mici si e o pierdere de timp, dar tocmai chestiile alea mici iti creaza senzatia ca nu s-a facut rabat la calitate.

Si ca sa va prindeti despre ce e vorba, patru poze:Prima poza: terminalul e idle, in standby. Asteapta input.
A doua: terminalul ruleaza o comanda. Se observa lucrul asta din doua mici detalii: Butonul de inchidere a ferestrei are un mic punct, ceea ce ne atentioneaza ca ceva inca ruleaza in fereastra. Ca sa stim exact in ce tab ruleaza, ne apare o pictograma de incarcare, ca pe Youtube.
Poza trei: Punctul negru pe butonul de inchidere a ferestrei, un clopotel care indica din ce terminal vine sunetul (Terminal bell) si daca vrei sa inchizi tab-ul terminalului, esti prezentat cu acelasi punct in loc de butonul de inchidere al tab-ului, in loc de X-ul din poza 4.

Misto, nu? Sa vad atentia asta pentru detalii in Windows. Nu vorbesc de 8, unde a fost mai simplu sa trecem cu un rulou compactor peste tot UI-ul. Nu vorbesc de 7, unde singura inovatie de la Vista a fost... nimic. De fapt, in 7 aveai interfata Vista calcata cu fierul. Nu mai erau chestii asa rotunde, nu mai aveai gradient in bara de start, etc. Si nici de Vista, unde desi totul era frumos, mergea prost pe un Quad si pica atunci cand ti-era lumea mai draga. Si nici de XP, care expira peste o luna. Nici nu cred ca pot sa vorbesc de Windows, sincer.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu