24 feb. 2011

Muie OVI

In primul rand muie Ovi. In al doilea rand, am sa demonstrez de ce Ovi suge pe bani grei, in afara de evidentul motiv: pentru ca poate.
Ma bazez pe faptul ca barbati fiind, adica pornim de la o baza solida si desteapta, cladita cu greselile facute de-a lungul anilor, repetate, si ma gandesc ca stiti cu totii principiile barbatilor, principii pe care daca nu ti le faci singur, ajungi sa le insusesti din greseli repetate. Principiile astea, mai apoi vor deveni fixuri. Si cum sunt un nebun si am unele tendinte de OCD, o sa va zic un principiu devenit la mine fix. Telefonul ( in special mesajele) Portofelul. Si unele chestii care prefer sa le am aranjate intr-un fel si daca le muti nu imi convine.
Sub poza aia de pe wikipedia, scrie ca spalatul repetat la mainilor este un semn de boala. Daca vreti sa stiti, eu cand eram mic si capabil sa rationalizez ca daca o sa bag mainile murdare in gura o sa ma imbolnavesc, ma spalam pe maini doar ca sa ciugulesc un biscuite. Si pe urma, bineinteles, incepeam sa ma joc prin casa. Si iara ma murdaream pe maini, iara vroiam sa mai iau un biscuite, iara ma spalam pe maini. In fine, nu o sa va zic de copilaria mea trista aici.
Motivul 2 pentru care OVI suge:
Programelul te lasa sa faci backup la mesaje/intalniri/contacte/etc. Si stocheaza updateurile sub forma de *.nbu, gen Nokia Backup. Eu, om prost, credeam ca o face intr-o baza de date care poate fi citita doar de OVI. Si da... merge citita doar de OVI daca esti un mediocru care nu are programe ajutatoare pe Windows. ( Nu merge vazut din Notepad ;) ) Ai nevoie de un Hex viewer banal si odata ce ai pus mana pe fisierul respectiv, poti sa afli numere din agenda, mesaje, etc. Eu fac urat daca cineva pune mana pe telefonul meu daca nu are voie. Poti sa imi iei mancarea din mana fara sa ceri, nu iti zic nimic. Dar sa imi iei telefonul, te fut in gura de-ti pica dintii si poti sa bei apa de Dunare ca n-o sa ma uiti niciodata. Fisierul este totusi alterat, in sensul ca apar puncte dupa fiecare caracter. Eh, cu un simplu programel in C++ se poate reveni la stadiul original si salva sirul de caractere intr-un fisier ce poate fi citit de toti Băneii.
Motivul 3: Sincronizarea.
Dupa mintea mea, sincronizarea este two-way, adica si de la server la host, si de la host la server. Parerea mea. Voi cand intrati pă Gugăl faceti de fapt, un fel de sincronizare intre browser(host) si server. Trimiteti comanda la server, serverul va da inapoi. Ca in viata. Ma injuri, iti dau muie. Dar cei de la OVI s-au gandit:
"Baaaa, ce cacat, e prea functional programul asta, hai sa ne bagam pula in el, mai bine comentam 5 randuri din proiect, sa-l facem semiinutilizabil. Ia sa vedem, dam cu zaru'? 6-5. Cinci linii de la randul 65 sa fie comentate."
Si au comentat exact partea a doua de sincronizare, transformand-o intr-o sincronizare one-way, adica doar de la telefon (host) la server (PC). Geneza 3:7

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu