20 mar. 2011

Ne certam

Babane, nu e vorba de cat de harnic esti, ci e vorba ca multi dintre noi, inchidem tabul respectiv, sau suntem obisnuiti sa-l inchidem. Luam 2 exemple concrete:

1.

Nea' Gica din Popleanca nu le are cu d-astea prea bine si da click pe o imagine pe forum, imagine care se deschide in aceeasi fereastra / acelasi tab. Crezand ca a gasit solutia salvatoare la problema lui, vrea sa se intoarca inapoi in topic, sa zica si el un "Multumesc, am reusit sa rezolv" si eventual, daca nu uita, sa editeze topicul cu titlul de [REZOLVAT]Problema lui Gica. Dar din graba, entuziasm, adrenalina si starea de bine pe care o are acuma, voind sa ajunga mai repede la topic, uita ca imaginea s-a deschis tot in aceeasi fereastra. Uita ca trebuie sa dea back de vreo doua ori (ca asa se cam intampla daca vrei sa vezi imaginea fullscreen pe situri de gazduire). Plus ca fiind din Popleanca, nu stie sa dea restore tab/window.

Observam aici si problema lui Gica, si problema apasarii mouseului de 2-3 ori in plus, degeaba, numai ca sa ne intoarcem intr-un topic.

2.

Un alt utilizator, in acelasi timp, intr-o lume paralela ( cu vreo 0 grade, 5 minute mai spre sud), un om nu asa de mediocru precum Gica, un individ care foloseste multitask-ul in fiecare zi, pe scurt, un Barbat Adevarat. Acest mascul incearca sa ajute pe cineva. Intra pe topic, vede niste poze, da click pe linkul lor, daaar vai! Ce se intampla! Pozele indruma utilizatorul sa stearga grub.cfg! Saracul om nu stie la ce se supune, mai bine ma intorc repede pe topic si il avertizez! Se gandeste BA. Cuprins de sindromul Superman, prin vene incepe sa curga o doza de adrenalina peste normal, bataile inimii cresc, cantatatea de oxigen creste, glandele sudoripare incep sa secrete, iar intr-un moment in care BA credea ca va reusi sa salveze un sarac de la GRUB rescue, totul s-a dus, vorba aia "pe un click de mouse". Din graba Supermanul nostru a inchis fereastra cu imaginea incriminatoare, rauvoitorul a sters postul, si parca totul a revenit la normal. Dar noi nu stim ca un om sta acum si plange cu lacrimi cat maslinele, scurgandu-se brazdandu-i fata, chinuindu-se si injurand de toti sfintii din calendarul bisericesc pe 2011

Rusine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu