31 ian. 2012

PMS si schimbarea avatarului pe Facebook

Probabil stiti, probabil nu stiti. Am trait destul de mult printre femei incat sa stiu treaba asta. Dar hai sa nu divulg tot de la inceput.

Banuiesc ca aveti si voi cont pe Facebook. Daca nu aveti, nu existati virtual si imi pare rau pentru voi. Ma rog, nu asta e important. Ideea e ca era mai usor sa intelegeti ce se intampla exact in postul asta.
Ati observat si voi cu ochii aia frumosi, pe care ii tineti in vitrina ca mine, ca atunci cand mai multi prieteni de-ai vostri isi schimba avatarul Facebook anunta treaba asta intr-o stire. Nu aici este problema, ci faptul ca oamenii isi schimba avatarul pe sistemul de "sincronizare a ciclului".

Oka. Aici v-am bagat in ceata si revenim la prima idee de mai sus: afirmatia ca am stat destul de mult printre femei. Aici e aici. Atunci cand un grup de femei (mare/mic) sta mult timp impreuna, chestia asta are o influenta majora asupra ciclului lor. Ciclurile se sincronizeaza. Nu conteaza ca se cunosc sau nu, dar majoritatea ciclurilor se sincronizeaza. Asta inseamna ca o data pe luna, cel putin 70-80% din femeile din jurul tau ( de la serviciu, facultate, clasa, etc) sunt pe ciclu si bineinteles dezvolta PMS-ul in acelasi timp. Lucrul asta nu e bun. In zilele de PMS trebuie sa stati departe de ele daca nu puteti sa va abtineti de la glume proaste&shit sau sa stati langa ele fara sa le suparati. Dar deviam si nu are rost. Acuma ne imaginam ca lucrul asta e bun pentru noi, barbatii. Aia cu simt fin stiu cand o femeie este pe stop si stiu sa se fereasca de ele. Ma rog.

Ideea este de fapt ca Facebook e ca o femeie al carei ciclu s-a sincronizat cu milioane si milioane de utilizatori. Si zic utilizatori la plural. De ce? Pentru ca exact asa e. Cand prietenii vostri isi schimba avatarul, credeti ca o gandesc la fel ca ciclul ala, sa o faca sincronizat, toti in aceeasi zi? Nu cred. Cel mai probabil se ia unul dupa altul si de aici ideea mea cu Facebookul, PMS si ciclul sincronizat: Dupa ce unul din prieteni a vazut ca cineva si-a schimbat avatarul, urmeaza efectul de turma. Din ce in ce mai mult efect de turma. Pana cand Facebook vede efectul de turma si isi sincronizeaza ciclul cu gigeii din turma: apare stirea ca 5886724 de prieteni si-au schimbat avatarul.

Cam asta e treaba cu Facebookul. E o mare pasarica pe ciclu, care asteapta alte pasarici cu care sa imparta PMS-ul sincronizat.

Intarziatilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu