25 feb. 2012

Wingos updeit

Nu pricep de ce trebuie sa dai restart dupa un update de FailWindows. Nu pricep de ce au facut casuta aia enervanta cu "Postpone" in care poti alege un maxim de 4 ore in care sa te anunte failgozu' ca trebuie sa dai restart. Sunt curios pe servere cum se comporta chestia asta. Adica daca nu interactionezi cu casuta aia, se restarteaza automat in 10 minute. Serverele sunt facute sa stea intr-o debara unde nu intra nimeni. Nici macar nu au monitoare. Sunt curios cum administrezi un server pe Windows. Telnet? Deviam. Poate chiar nu trebuie sa se restarteze automat in momentul ala. Ma rog. Nu am lucrat cu WS, nu cunosc, nu ma pot pronunta.

Bun. Pe Linux nu se cere restart decat atunci cand ai un update de kernel. Si nici atunci nu e obligatoriu sa restartezi daca nu vrei. Nu iti baga nimeni pe gat un restart. Vrei sa dai restart sa bootezi de pe kernelul nou, bine. Nu vrei, pff, bine. Pentru celelalte update-uri daca vrei sa le folosesti neaparat dupa update poti face doua lucruri:

1. restartezi serviciul/programul care a fost updatat, lucru destul de usor de facut. Foarte foarte simplu chiar.

2. schimbi init-ul si se reincarca tot, mai putin kernelul. La fel, foarte simplu. Bineinteles din moment ce tot pierzi ceva timp cu reincarcarea tutoror serviciilor, ar fi mai simplu sa dai restart.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu